A túrán tudtam meg, hogy az energetikai tanúsítás nem is olyan bonyolult

A barátaimmal sokszor megyünk hosszabb-rövidebb túrákra és kirándulásokra. Idén például a Közép-Dunántúl régiójának felfedezése mellett döntöttünk. Így az év során több kirándulást is szervezünk erre a területre. A túrák során rengeteg mindenről szoktunk beszélgetni, ami épp érdekel minket. Legutóbb például az ingatlaneladásról, ezzel együtt pedig az érvényes energetikai tanúsítvány meglétének fontosságáról is beszélgettünk. Én azt hittem, hogy az energetikai tanúsítás folyamata bonyolult és hosszadalmas dolog (mint jellemzően minden ehhez hasonló ügyintézés). A túra során azonban az egyik barátomtól megtudtam, hogy a https://www.e-tanusitas.eu/ csapatának segítségével a folyamat gyors és egyszerű dolog.

Mivel a házunk eladásához szükségünk lesz egy érvényes tanúsítványra (és a miénk már elévült), a túráról hazaérve rá is kerestem az említett weboldalra.

Ilyen gyors és egyszerű az energetikai tanúsítás a https://www.e-tanusitas.eu/ weboldallal

A https://www.e-tanusitas.eu/ weboldal segítségével az energetikai tanúsítványok (vagy más néven energiatanúsítványok) igénylése egy mindössze 5 lépésből álló, gyors és egyszerű folyamat.

A folyamat első lépése a céggel való kapcsolatfelvétel, ami történhet telefonon vagy egy online felület kitöltésével is. A telefonbeszélgetés során a cég szakértő munkatársa minden olyan kérdést feltesz, amire a felmérést végző mérnöknek előzetesen szüksége lehet. Így nem kell aggódnunk akkor, ha nem igazán értünk a témához. Az online felület kitöltésekor pedig természetesen magunknak kell megadnunk bizonyos adatokat. Azonban a weboldal ehhez is nyújt segítséget, ugyanis az online bejelentő-felületen egyértelmű, hogy melyik rubrikába milyen adatot kell írni. A weblapon pedig részletes tájékoztatót találunk arról, hogy egy ingatannak mely adatai szükségesek a tanúsítás legelső lépésének végrehajtásához.

A második lépés a személyes helyszíni felmérés. Ezt az előzetes adatok segítségével a cég mérnök munkatársa végzi majd el nálunk, természetesen egy előre egyeztetett időpontban. Az https://www.e-tanusitas.eu/ csapata az ország egész területén vállal munkát, így lakóhelytől függetlenül kereshetjük őket, ha energetikai tanúsítványra van szükségünk. A weboldal tájékoztatójában pedig részletes leírást találhatunk arról, hogy pontosan mi is történik egy ilyen felmérés során. Valamint megtaláljuk azt, hogy milyen adatokat kell kötelezően megadnunk a tanúsítvány elkészítéséhez, és tájékozódhatunk arról, is, hogy hogyan, milyen dokumentumok és adatok előkészítésével tudjuk megkönnyíteni a mérnök szakember gyors munkavégzését.

Ez történik a személyes helyszíni felmérés után

A folyamat harmadik lépése tulajdonképpen a tanúsítvány elkészítése. Ehhez értelemszerűen a személyes helyszíni felmérés során begyűjtött adatok szükségesek. Ugyanakkor ezekkel nekünk semmilyen teendőnk nincsen, mivel a tanúsításhoz szükséges adatokat a helyszíni felmérést végző mérnök juttatja el a cég irodájába. Az adatok alapján pedig az https://www.e-tanusitas.eu/ csapatában dolgozó szakértők villámgyorsan meg tudják állapítani, hogy a lakásunk vagy házunk hogyan teljesít energetikai szempontból, vagyis milyen szintet érdemel egy energetikai tanúsítványban.

A tanúsítás folyamatának negyedik lépése az https://www.e-tanusitas.eu/ szolgáltatásában a kész dokumentum eljuttatása az azt igénylő személyhez. A kész tanúsítványokat a cégtől akár e-mailben is kérhetjük. Ez a lehetőség a gyorsaság mellett környezetvédelmi szempontokból is előnyös, ami nagyon fontos szempont a cég számára. De természetesen ha a hagyományos, papíralapú dokumentum megléte jobban megfelel számunkra, akkor a cég a GLS-futárszolgálat segítségével ilyen formában is el tudja juttani hozzánk ingatlanunk energetikai tanúsítványát. Gyors munkavégzésüknek köszönhetően pedig a kész dokumentumra a helyszíni felmérés után mindössze 24 órát (vagyis csupán egy napot) kell várnunk. Ha pedig extrán sürgős a dolog, akkor akár 12 órán belül is megszerezhetjük az ingatlanunk érvényes, pontos és hiteles energetikai tanúsítványát.

És hogy mi a folyamat utolsó, ötödik lépése? Tulajdonképpen nem más, mint a kész tanúsítvány felhasználása akár ingatlaneladás, akár bizonyos pályázatokon való részvétel során. A cég az energetikai tanúsítványokat mindig csupán egy példányban készíti el, aminek az ingatlan aktuális tulajdonosánál van a helye. Tehát ingatlaneladáskor figyelni kell arra, hogy eladóként ne felejtsük el átadni a dokumentumot az új tulajdonosnak. Vevőként pedig arra kell figyelni, hogy megkapjuk új ingatlanunk tanúsítványát. Az https://www.e-tanusitas.eu/ azért is jó választás akkor, ha energetikai tanúsítványt csináltatunk, mert az általuk készített dokumentumokat digitális formában 10 évig megőrzik. Így ha valami miatt mégis elveszne vagy tönkre menne az eredeti példány, 10 évig bármikor tudunk kérni helyette egy másikat a cégtől.

Ettől a nagyszerű csapattól a kérdéseidre is választ kaphatsz

A tanúsítás folyamatának lépései mellett az https://www.e-tanusitas.eu/ természetesen tájékoztatást ad az ügymenet várható költségeiről is, külön táblázatban tárgyalva a házakra és a lakásokra vonatkozó költségeket. Emellett pedig további tájékoztató anyagokat is olvashatunk, amiből fontos, az energetikai tanúsítványokkal kapcsolatos információkra tehetünk szert az e-tanusitas.eu-ra jellemző gyorsasággal és egyszerűséggel.

Ezekben a leírásokban olyan egészen basic kérdésekre is egyszerű, könnyen megérthető, nem szakmai zsargonoktól hemzsegő válaszokat kapunk, mint az, hogy egyáltalán mi is az az energetikai tanúsítvány. Vagy éppen az, hogy mikor, milyen helyzetekben lehet szükségünk a dokumentum bemutatására.

A weblap tájékoztat az energetikai tanúsítványok érvényességéről is. Így kiderül, hogy például az https://www.e-tanusitas.eu/ által készített dokumentumok alapjáraton, ha semmi változás nem történik az ingatlan energetikai állapotában, 10 évig érvényesek. 10 év ugyanis mindenképpen elég hosszú idő ahhoz, hogy új tanúsítványra legyen szükség, mivel egy adott tanúsítvány mindig azt a pillanatnyi állapotot tükrözi, amit az elkészítésekor az állapotfelmérésen látni lehetett.

https://www.e-tanusitas.eu/

A tanúsítványok érvényességével kapcsolatban a weboldal arra is figyelmezteti az olvasókat, hogy az alapvető 10 éves érvényességi idő bizonyos események következtében lerövidülhet. Ugyanis például az, ha szigetelik a házunkat, vagy mondjuk az, ha napelemes rendszert építünk ki, és további energetikai szempontból jelentős változások új tanúsítványt kell igényelni, amely a felújításoknak megfelelő állapotot tükrözi. Ez nem csak azért fontos, hogy az ingatlanhoz tartozó tanúsítvány valóban pontos és hiteles is legyen. Hanem azért is, mert egy jobb besorolású energiatanúsítvány eladáskor magasabb eladási árat, pályázatok során pedig biztosabb pozitív végkimenetelt jelenthet.

A https://www.e-tanusitas.eu/ nem csak energetikai tanúsítványokkal foglalkozik

Az https://www.e-tanusitas.eu/ fő profilját tehát egyértelműen az energetikai tanúsítványok elkészítése, valamint az ezekkel kapcsolatot tájékoztatás jelenti. Ugyanakkor emellett foglalkoznak még ingatlanbecsléssel, amit az energetikai tanúsításhoz hasonlóan szintén gyorsan, egyszerűen és végtelenül profin csinálnak. Továbbá kérhetünk tőlük tanácsot akkor, ha hitelfelvételen gondolkodunk, de elveszettnek érezzük magunkat a sok ajánlat között. Valamint segítségünkre lehetnek abban a döntésben is, hogy érdemes lehet-e napelemes rendszer kiépítésére vállalkoznunk.

A számos minőségi szolgáltatás mellett a cég egy rendkívül színvonalas blogot is működtet. Itt főként a cég szolgáltatásaihoz kapcsolódó témákban olvashatunk. Vagyis találunk cikkeket energetikai tanúsítással, napelemekkel, értékbecsléssel és hitelfelvétellel kapcsolatban is. A blog cikkei fontos vagy érdekes témákat dolgoznak föl rendkívül jó stílusban, így az informálódás mellett olvasgatásuk kellemes és szórakoztató időtöltésnek is bizonyul.

Ha úgy érzed, fontos, hogy tájékozottabb legyél ebben a témában, vagy igényelnéd ennek a nagyszerű csapatnak valamelyik remek és profi szolgáltatását, akkor a https://www.e-tanusitas.eu/ weboldalon bármikor megtalálod őket. Az oldalon feltüntetett telefonszámot pedig reggel 8 és este 8 között akármikor tárcsázhatod.

Ha pedig meseszép kirándulóhelyeket keresel, akkor nézz szét a Közép-Dunántúl környékén, mert ez a régió varázslatos látnivalókkal vár arra, hogy te is felfedezd!