Budapesti cégek balatoni fiókteleppel?

Manapság el lehet veszni ezen, céghálós fogalmak forgatagában, úgy igazán. De, szerencsére egyre többen is segítenek nekünk hivatásszerűen ezekben a dolgokban, hogy ha vállalkoznánk valamire, ne a bürokráciában tévedjünk el visszafordíthatatlanul. Hanem leginkább sehogy, és persze abban segíthetnek még, hogy esetlegesen intézzenek helyettünk bizonyos, hivatalos dolgokat. Persze, mindenképp magunk is olvassunk utána mindennek, alaposan – mondjuk, hogy mi a fióktelep fogalma és hasonlók. Akár ezen a linken, ami a szekhelyszolgaltatas24.hu oldalhoz tartozik.

Ha más településen foglalkoztatunk, mondjuk fővárosi cégként, a turizmusban vagy egyéb műfajban utazunk, akkor ez a szerteágazó tudás mindenképp szükséges. A nagy cégek előbb-utóbb eljutnak oda, hogy mondjuk valahol a Balaton környékén létesítenek fióktelepet. Én többnyire az északi-parton dolgozókról tudok, ez ugyanis (szerintem is) a Közép-Dunántúl egyik ékköve. A Balaton ténylegesen mindig az innováció egyik központja volt Magyarországon, főleg a turizmusban. Ha valakik beruháznak valami nagy dologba, azt legtöbbször ide érdemes hozni. Itt minden megy: wellness, különleges és újító szolgáltatások, a strandolási opciók mellett a táj is gyönyörű, kiugró a borászatban rejlő sok-sok lehetőség stb…

Az általam az előbb, egy linkkel hivatkozott cég sem olyan például, amely a fióktelep fogalma kapcsán és egyéb téren, csak elméletben segít. Bár tény, hogy a leírásaik is kimerítők, induló cégek számára! De, a szekhelyszolgaltatas24.hu sokkal inkább a nevében hangsúlyozott tevékenységről lett ismert. Lehet egy olyan székhelyünk – ez azt jelenti -, mely önmagába foglalja az adminisztráció egy jelentős részét is, de nem nekünk kell embereket alkalmaznunk helyben, hanem maga a szekhelyszolgaltatas24.hu lát el ilyen feladatokat. Azzal a lehetőséggel is jár mindez, egyben, hogy kisebb vállalkozások sokat nyerhetnek az ingatlantulajdonlás megspórolásán vagy bármilyen irodabérlésen.

Ha tudjuk mostanra, mi a fióktelep fogalma, már eleve tisztában vagyunk vele, hogy a székhely mennyire lehet mellékes az egyéb telephelyek mellett… Lennie kell, a bürokrácia miatt, de a gyakorlatban megesik, hogy nem oszt nem szoroz. Hogy hol van, hogy hozzánk köthető helyen van-e?… Hisz a ténylegesen végzett tevékenységéhez a cégünknek, olykor nincs is semmi köze. Ők, a szekhelyszolgaltatas24.hu-nál fenntartanak nekünk egy székhelyet tehát, ahol bármilyen hatóság ténylegesen megtalál, ahol kint lesz a cégtáblánk, és utána koncentrálhatunk teljes mértékben a tevékenységünk végzésére, máshol.

Bisnode által minősített, pénzügyi és egyéb stabilitással rendelkező cég, jó ügyvédi kapcsolatokkal – ez szól még mellettük. Na meg az, hogy sokak elégedettségére működnek, régóta. Az oldalon elolvasva teljesen tisztává válik, hogyan működik ez a szolgáltatás részleteibe menően. Egy órán belüli befogadó nyilatkozat – hozzájárulást kapunk a felsorolt címek valamelyike esetében, hogy abba az ingatlanba legyünk bejelentkezve, és megy minden, mint a karikacsapás.

Nem javasolják sokszor azt sem, hogy saját magunk tulajdonában lévő otthonunkba jegyeztessünk be jogi személyt. Ezt is kikerülhetjük a segítségükkel!

Mint írtam, bármilyen postaküldemény érkezik nekünk, ott helyben átveszik, és eljuttatják hozzánk. Lehetőség lesz IPA-mentes vidéki helyszínre és több fővárosi helyszínre is bejelentkeznünk. Előbbi esetében szintén segítségünkre lesz a sok olvasnivaló a telephely és fióktelep fogalmáról, meg az egyéb tudnivalókról, hogy értsük: érdemben tudunk-e élni majd, saját cégünk esetében az iparűzési adómentességgel. Ez múlik a cégstruktúrán és egyebeken, de mint írom többedszerre, tényleg minden infót meg fogtok ezekről találni, náluk!

Magyarország egyébként is kis ország. Nem érdekes, hogy a Balatonnál tevékenykedünk aktívan, de fővárosi cégcímmel. A székhelycímen egyébként sem kell jelen lennünk, de ha akarnánk, tárgyalót is biztosítanak helyben. Szerintem figyelemreméltó ötlet, ami bizniszként sokaknak nagyon jól megy mostanra!