Egy csókakői kirándulás margójára, avagy miért villognak le az úton

Egy fantasztikus délutánt töltöttünk a közép-dunántúli régió egyik kevésbé ismert részén, a móri borvidéken. Innen felmentünk a megújult csókakői várhoz, ahol éppen a várjátékok zajlottak. Közben ránk esteledett.

Hazafelé menet Csókakőn többen lelkesen villogtak rám. Értetlenül álltam a szitu előtt: van a környéken néhány ismerősöm, de az kizárt, hogy közülük négyen-öten is pont erre járjanak. A csákvári benzinkutas felvilágosított: magasra világítanak a fényszórók azt autómon, elvakíthatom a szembejövőket. Azonnal megértettem, hogy miért villogtak korábban többen is rám.

fényszóró beállítás árak

Megkérdeztem a kutast, hogy tud-e segíteni, közben jelentőségteljesen elővettem a pénztárcámat. De a kutas csak a vállát vonogatta: egy ilyen modern autó esetében nem működnek a barkács megoldások, csak műszeresen lehetséges a fényszóró korrekt beállítása. Kényszerűen hazaindultunk, a lakásunkig még tizenketten villogtak rám…

A kocsimat rendszeresen a Méta autószervizben javíttatom. A weboldalukon minden műszaki probléma esetében részletes infókat és pontos díjszabást találok. Megnéztem, hogy milyenek a fényszóró beállítás árak a Métánál és nagyon barátságos számokat láttam.

Másnap betelefonáltam a munkafelvételre és időpontot egyeztettem. Pontosan érkeztem, a munkafelvevő pedig átvette az autót. Elmondta, hogy a fényszóró műszeres beállítása maximum 30 percet vesz igénybe. Addig foglaljak helyet az ügyfélváróban.

Miközben vártam, elmeséltem a munkafelvevőnek, mennyire kellemetlen volt a rengeteg villogás. Azt javasolta, hogy legközelebb legyek proaktív: évente egyszer vizsgáltassam meg a fényszórók állapotát. Igaza van, a továbbiakban így járok majd el. Megkaptam a számlát és a pénztárban örömmel láttam, hogy a fizetendő összeg pontosan megegyezik azzal, amit a szerviz weboldalán előzetesen megtaláltam a fényszóró beállítás árak esetében.