Egy izgalmas nyár terve: Közép-Dunántúl és Balaton mint úti célok

Imádom nyarat, ilyenkor szoktam ugyanis barátokkal egy kis belföldi utazást megejteni. Idén sem lesz ez másképp, hatalmas körutat teszünk két hét alatt a Közép-Dunántúlon és a Balaton környékén. A Közép-Dunántúl mindig is az egyik kedvenc térségem volt Magyarországon belül, nem csak a gyönyörű tájak, hanem a turisztikai lehetőségek miatt is – elég, ha csak Esztergomra gondolunk.

Na de mit csináljunk a Balatonnál? – merült fel a kérdés. Mindenki rengetegszer volt már ott, de valahogy állandóan vissza akarunk menni. Kicsit elkezdtem keresgélni programok után, amikor szembejött velem a https://balatonpro.hu/ oldal. Nem tudom, ismeritek-e őket, de ha nem, akkor összefoglalom röviden, mivel is foglalkoznak.

A BalatonPRO különböző szolgáltatásokat nyújt a Balaton körül, főként vitorlás- hajós programokat különböző csoportoknak. Rengetegféle lehetőségből lehet választani, így mindenki megtalálhatja a neki tetsző programot – legyen szó egy kényelmes, félnapos vitorlázásról evéssel ivással együtt, vagy egy éjszakai süllő horgászatról a Balatonon. De ha éppen egy vadabb bulit akartok csapni legénybúcsú vagy lánybúcsú alkalmából, esetleg egy születésnapi partit tartanátok a Balatonon, akkor arra is van lehetőség. A BalatonPRO mindent biztosít a kényelem érdekében, mindezekről pedig alaposan le vannak írva a fontos tudnivalók a https://balatonpro.hu/ oldalon.

Nem tudtok vitorlázni? Egyet se féljetek, ebben az esetben is több lehetőségetek van. Először a legegyszerűbb, ha olyan vitorlás kirándulást választotok, amin kapitány vezet, és nektek nem kell semmivel törődnötök, csak azzal, hogy a lehető legjobban érezzétek magatokat. De ha esetleg kicsit merészebbek vagytok, és érdeklődtök a vitorlázás iránt, akkor egy alapoktatást is igénybe vehettek. Ez azoknak is nagyon hasznos, akik tervezik, hogy esetleg egy nap majd maguk is vitorlás jogosítványt szereznek. Így a BalatonPRO hajóvezetőinek a segítségével a legalapvetőbb elméleti és gyakorlati tudnivalókat és készségeket is elsajátíthatják az oktatáson résztvevők. De mint említettem, horgászni is lehet szervezett keretek között, mely alkalmával kifejezetten horgász túrákra átalakított vitorlások fedélzetéről lehet ezt a tevékenységet kipróbálni.

De azt is sikerült megtudnom a https://balatonpro.hu/ oldaláról, hogy ezeken felül még egyéni csomagajánlatok is igénybe vehetők, így az általuk kínált kiegészítő szolgáltatások mellett kérhetünk saját igényeinkre szabott programokat is. Ha megírjátok, milyen igényeitek, ötleteitek vannak, akkor a BalatonPRO adott esetben megvalósítja azokat különféle partnerek bevonásával. Tehát ha kicsit magatokra akarnátok alakítani a programokat, akkor érdemes megpróbálkozni vele, és írni a https://balatonpro.hu/ honlap alján található űrlapra.

De egyébként természetesen elérhetőséget is találtok a vállalkozáshoz, ha a főoldalon a kapcsolat alpontra mentek. Itt meg van adva egy email-cím, külön telefonszámok lány- és legénybúcsúkra való hajóbérlésre, céges rendezvényekre és csapatépítésekre, valamint rendezvénytechnikára. Térképet is találtok az oldal alján, ahol meg van jelölve a hajó indulása – alapvetően Siófokról indulnak a vitorlások, de igény szerint Fonyódról, Balatonfüredről, sőt még Alsóőrsről is adnak lehetőséget a kihajózásra.

Tehát a BalatonPRO egy nagyon is rugalmas, ügyfélközpontú vállalkozás, ahol az árak ehhez képest abszolút nem vészesek. Persze ha valaki mégis sokallja, akkor érdemes észben tartani, hogy a kényelemnek megvan a díja.

Így végül ebben a tudatban beszéltem a túrázós csapat többi tagjával, hogy lefoglalnék egy vitorlás kirándulást. Végül a ők is ránéztek a https://balatonpro.hu/ honlapra, és többen a fürdős és relax túrára szavaztak, így végül ezt foglaltuk le. Ebben fél napos, fürdőzéssel egybekötött pihenős vitorlázásra lesz lehetőségünk, ami még jól is fog esni a hosszabb közép-dunántúli túra után, pláne a nagy hőségben.

Gyorsan sikerült felvennünk a kapcsolatot a BalatonPRO-val, le is foglaltuk, úgyhogy nagyon várom, hogy nemsokára már ott legyünk, és megtapasztaljuk, milyen is ez a fürdős relax vitorlás túra.