Napelem a közép-dunántúli szálláshelyen – az otthonodban is elérhető

Imádom az őszi elvonulásokat. Ilyenkor mutatja meg a legszebb színeit a természet, a fák ékei, a lombkoronák hullásnak indulnak, közben megannyi árnyalatban pompáznak. Ha tehetjük, a férjemmel nagy túrákat teszünk a környékünkön, esetleg elutazunk egy hosszú hétvégére egy természetközeli szálláshelyre. Szerintem a legjobb a kora ősz ezekre a kirándulásokra, hiszen ilyenkor még napközben kellemes az idő, a sűrű erdőbe is elég egy viszonylag könnyű viselet, esténként viszont már jól esik bekuckózni egy meleg takaró alá egy bögre forralt borral vagy kakaóval. A legutóbbi szállásunkat nagyon imádtuk – a két örökmozgó kutyusunkat is magunkkal tudtuk vinni, hiszen állatbarát volt a hely, dézsafürdőből néztük a naplementét, és ráadásul napelemes rendszer volt a házra telepítve. Mindenhol üdvözlöm a megújuló energiaforrások használatát, ezért már otthonra is gondolkoztunk a napelemes rendszer kiépítésén, de eddig mindig elakadtam ott, hogy pontosan miképpen is működik a napelem szaldó elszámolás.

Hogy miért is történhetett meg mindez? Akkor még nem voltam annak az infónak a birtokában, honnan is érdemes informálódni, ha napelemes rendszerek telepítéséről és az ezzel kapcsolatban felmerülő kérdésekről van szó. Aztán megkérdeztem a már említett dunántúli szállás tulajdonosát a témában, és ő a napelemrendszer.info oldalt ajánlotta a figyelmembe. A napelem szaldó elszámolás csak az egyik fontos topik, amit érint. Most már értem, hogy tulajdonképpen azt a megtermelt áramot, amire nincs szükségem, eljuttatom az áramszolgáltatóhoz. De a site összegyűjti azokat a fontos szempontokat is például, ami alapján egy helyszíni szemlén eldől, alkalmas-e az ingatlanunk/telkünk a napelem telepítésére, vagy hogy hogyan saccolható meg a befektetésünk megtérülésének ideje, ha napelemre váltunk. A kW-ok között is segít eligazodni egy bejegyzés.

Mint ahogyan talán a rövid bemutató leírásomból kiderült, ez a honlap jóval nagyobb segítségemre volt annál, mint hogy megtudtam, mit jelent és hogyan jöhet össze a napelem szaldó elszámolás. A napelemrendszer.info a hasznos tudás legjavát nyújtja, ha a napelemes rendszerekről van szó, ezen felül egyfajta összekötőként szolgál a megrendelők és a kivitelezők között – elegendő a megadott űrlapot kitölteni érdeklődés és ajánlatkérés gyanánt. Ajánlom mindenkinek a napelemet és a napelemrendszer.info csapatát, akit megmozgat ez a téma, és szeretne tenni nem csak a vastagabb pénztárcáért, de az élhetőbb jövőért is egy ilyen fenntartható és megújuló energiaforrással.