Szőc – egy számomra különleges Közép-Dunántúli település

A kedvenc tájegységem hazánkban a Közép-Dunántúl, ahová mindig szívesen visszatérek. Gyönyörű helyek találhatók erre, elég, ha csak a Balaton északi partjára gondolunk, ami talán a Közép-Dunántúlon belül is a számomra legkedvesebb táj. Itt található Szőc, ahová a nagypapám miatt sokat jártunk, mivel itt van egy családi felépülési központja a Felépülőknek. A cég célja az alkoholizmus kezelése, melyre nagyapámnak szüksége volt, mivel teljesen elhatalmasodott rajta az alkoholbetegség nagymamám elvesztése után.

Hosszú történet lenne, ezért nem mesélek el mindent, csak ki akarom emelni a Felépülők szerepét az alkoholizmus kezelése terén. Azt érdemes róluk tudni elöljáróban, hogy különböző addiktológiai szakemberekkel dolgoznak együtt, akik szinte mind megélték, milyen alkoholistának lenni. Éppen ezért maguk is tudják mekkora teher a család számára egy alkoholfüggő. És én is tudom, mivel nagypapám mellett élve sajnos megtapasztaltam, milyen indulatokat tud szülni a szeretteid között is egy ilyen ember viselkedése. Nem véletlen, hogy a Szőcön lévő házat családi felépülési központnak nevezik a honlapon, ugyanis bizonyos napokon családi foglalkozások is vannak itt. Ez nagyon fontos ahhoz, hogy az alkoholizmus kezelése valóban sikeres legyen. Higgyétek el, én már csak tudom… Ha esetleg megnéznétek ezt az említett szőci házat, akkor a weboldalon sok kép lesz fent róla, sőt, még be is tudjátok járni virtuálisan. Nekem is nagyon zavarbaejtő volt áttekinteni ezeket a képeket, mivel rengeteg emlék kötődik hozzájuk abból az időszakból. De mielőtt még elmerengenék ezen, inkább kitérek arra, mit is kínál még a Felépülők csapata. Nagyon figyelnek arra az alkoholizmus kezelése terén, hogy a hozzátartozók is képben legyenek minden fontosabb információval kapcsolatban. Ezt látjátok a honlapon is a “hozzátartozók” fülön. Ha te is ilyen szituációban vagy, és egy alkoholbetegségben szenvedő ember mellett élsz jelenleg is, akkor sokat tud segíteni az, amit ezen az oldalon írnak. Nagy erőt tudnak adni a Felépülők szakemberi, főként, ha felhívjátok őket, és segítséget kértek tőlük.

alkoholizmus kezelése

Mi is így tettünk, szakértői segítséget kellett kérnünk az alkoholizmus kezelését illetően. Mert hogy rá kellett ébrednünk: ezt csak úgy magunk nem tudjuk megoldani. Miután rátaláltunk a felepulok.hu oldalára, megbizonyosodtunk róla, hogy ők egy lelkiismeretes és megbízható csapatnak tűnnek, akire rá mernénk bízni a nagypapámat. Tudtuk, hogy ez egy elég drága mulatság, de mindenképp meg akartuk próbálni, hátha sikerrel zárul az alkoholizmus kezelése. Szóval bejelentkeztünk konzultációra, pontosabban családi konzultációra, amin közösen tudtuk megbeszélni, mi is lesz a teendő a későbbiekben. Nagyapám kezdetben nagyon elutasító volt az egésszel kapcsolatban, viszont a konzultáció után megenyhült, mivel látta, mennyire fontos is ez az egész nekünk, valamint azonnal szimpatikusak voltak neki a Felépülők szakemberei.

Miután pedig bekerült a helyre, többedik nekifutásra ugyan, de sikerült felépülnie az alkoholizmusból, mi pedig újra egy szeretetteljes családként tudtunk funkcionálni. Tavaly hunyt el szegény, de öt teljes józanságban és boldog családi környezetben eltöltött év után. Az alkoholizmus kezelése tehát sikeres volt, ezért mindig nagy hálával fogok visszagondolni a Felépülőkre és a szőci központra.